Несташица воде у горњим деловима Титела: Опет суве славине

ТИТЕЛ: Већ данима мештани горњих делова Титела и становници Лока и Гардиноваца, немају воде ни за најосновније потребе.
titel
Фото: С. Диклић

Понавља се то већ годинама, у најтоплијим данима лета, као и обећања надлежних да ће проблем бити решен, или је већ решен, бушењем нових бунара. Управо у вишим деловима насеља многи људи држе стоку и на великим су мукама ових дана. Вода која у краћим периодима пристигне у славине често је тамна попут нафте и непријатног мириса, па је неупотребљива.

Мештани овог дела Титела нису у могућности ни да спроведу препоручене мере самозаштите од коронавируса, с обзиром на то да се препоручује учестало прање руку и друге хигијенске навике.

Да се ради на решавању проблема несташице воде, потврдио нам је у телефонском разговору Мирослав Станковић Мике, пословођа у ЈКП „Комуналац”, РЈ „Водовод и канализација”. По речима Станковића, осим суше још већи проблем је несолидарност.

- Становници нижих делова Титела потпуно нерационално и несолидарно користе воду за потребе које нису приоритетне, као што је пуњење базена, заливање башта и воћњака, освежавање бетона и тераса, па тим поступцима спречавају остале кориснике да имају бар неки минимум воде за основне потребе – рекао је Станковић.

ЈКП „Комуналац” управља са пет бунара, који очигледно у летњим месецима не могу квалитетно да  задовоље потребе свих грађана. Мике Станковић је истакао хуман гест Милана Ћирића - Ћаке, власника чувеног тителског јабучњака, који је комуналцима дозволио прикључење на бунаре који служе за заливање воћњака. До петка, како је Станковић рекао, може се очекивати прикључење на један бунар, а касније по потреби и на остале, па се грађани могу надати побољшању ситуације са водоснабдевањем.

С. Диклић

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести