Најзаслужнијима у Кањижи признања „Туристички тиски цвет“

КАЊИЖА: Признања „Туристички Тиски цвет“ за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у општини Кањижа у 2019. години, трећи пут додељена су на пригодној свечаности у организацији Дестинација менаџмент организације (ДМО) Кањижа.
1
Фото: Добитници признања из разних делатности доприносе туристичкој понуди

Овом приликом промовисана је и нова интернет презентација туристичке понуде кањишке општине „Хелло Кањижа“, чију окосницу чине Бања Кањижа и река Тиса, али у други разноврсни садржаји.

Председник кањишке општине Роберт Фејстамер сматра битним заједнички наступ на пробирљивом туристичком тржишту, при чему локална самоуправа треба да буде интегратор и пружа неопходну подршку. Признање за предузетника године председник кањишке општине Роберт Фејстамер  уручио је Чаби Шарњаију, власнику бродића „Тисин танго“, захваљујући којем туристи последњих година све више уживају у лепотама Тисе, највише у време јединственог природног феномена цветања реке.

Признање за предузетника примио је Чаба Шарњаи, власник бродића „Тисин танго“, који је на услузи гостима Кањиже да уживају на реци

Председник ДМО Кањижа Роберт Коза истиче да се доделом награда најзаслужнијим посленицима у туризму постиже више циљева. Он напомиње да је пре свега важно да становништво кањишке општине препозна оне активности, могућности и учеснике који су присутни на палети туристичке понуде, такође да их  упознају и изван територије општине, а поред тога треба истаћи и одати признање онима  који читаве године вредно раде.

Признања „ Туристички Тиски цвет” добиле су установе, личности, манифестације и други заслужни актери и промотери туристичке понуде кањишке општине. Награђени су хотели „Аква Панон", Специјална болница за рехабилитацију „Бања Кањижа”, Пансион „Фемили”, ресторани „Штранд-Бекавар” и „Гастро Балкан” и „Арт кафе”.

Од најзапаженијих међународних манифестација признања су припала „Такмичењу нација у кувању без граница” у Малим Пијацама, „Еуро шоу денс фесту” и „Кањижа фесту” у Кањижи, затим Салашу Тандари из Мартоноша, Етно- кући у Тотовом Селу, Омладинском културном удружењу „Вемсикал Србија” и Лајошу Лекоу из Кањиже. Признање је одато и најбољим произвођачима вина и ракије, Подруму „Балинт” из Хоргоша за вино „кевидинку” и Пецари „Браћа Кравић” из Велебита за ракију „виљамовку”.

М. Митровић

Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5863
Најновије вести