НАЈУСПЕШНИЈИ ЂАЦИ ОПШТИНЕ БЕОЧИН: Дајана Јеленић, Милица Вељковић, Наташа Пиљагић и Елена Гверо

Основна школа „Јован Грчић Миленко“ у Беочину већ дуги низ година је расадник талената у певању, па је тако било и у прошлој школској години. Четири ученице ове школе вратиле су се са престижним наградама с државних такмичења.
Dajana Jelenić, Milica Veljković, Nataša Piljagić i Elena Gvero su najuspešniji đaci Opštine Beočin  Foto: „Učim + Znam = Vredim”
Фото: Дајана Јеленић, Милица Вељковић, Наташа Пиљагић и Елена Гверо су најуспешнији ђаци Општине Беочин  Фото: „Учим + Знам = Вредим”

Елена Гверо ученица је трећег разреда. И прошле године и годину дана раније освајала је награде у певању традиционалних песама, али и наступала на музичким и певачким смотрама у Београду и Новом Саду.

– Волим да певам и радим то из срца, јер песму тако доживљавам. Дајем најбоље од себе – каже Елена. – Највише волим руске песме. Кад порастем желела бих да будем члан оркестра, да свирам и да певам.

Милица Вељковић, ученица је петог разреда, и претходне три године ниже успехе на певачким такмичењима у традиционалном певању.

– Ако је песма лака онда се спремам два дана, а ако је тежа, онда и четири дана – истиче Милица. – Желим да постанем позната кад порастем и као пијанисткиња и као певачица.

Наташа Пиљагић, ученица је шестог разреда и победила је на певачком такмичењу које је одржано у Беочину.

– Волим да слушам и страну и изворну народну музику – каже Наташа. – Волим уметност, па себе видим на сцени да ли као певачицу, плесачицу или глумицу.

Матуранткиња ОШ „Јован Грчић Миленко” Дајана Јеленић освојила је прво место у певању изворне народне песме.

– На тамичењу сам певала песму „Месечина” и са њом победила – наводи Дајана. – Волела бих да упишем Медицинску школу, али и да наставим да се бавим спортом и нижем успехе у одбојци, коју тренирам.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину. Представљено је више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести