НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Жабаљци из ОШ "Милош Црњански"

У протеклој школској години ученици Основне школе „Милош Црњански“ у Жабљу учествовали су на бројним такмичењима и остварили значајне успехе.
1
Фото: Оливера Костић, Невена Родић, Николина Јањић и Сања Мрђен

Оливера Костић била је учесник Републичког такмичења из биологије, али и претходних година учествовала је на  многим такмичењима.

– У млађим разредима сам учествовала на такмичењима из математике, у седмом разреду сам ишла на Републичко такмичење из српског језика и језичке културе и Републичко такмичење из биологије – истиче Оливера. – Уписала сам специјално одељење за биологију и хемију у Гимназији „Јован Јовановић Змај“, тако да је моја усмереност ка природним наукама. Желела бих да се бавим молекуларном биологијом или генетиком.

Невена Родић учествовала је на републичким такмичењима из руског језика и историје. Прошлу школску годину није изабрана за ђака генерације, али је добила диплому као другопласирана по општем успеху у генерацији ове школе.

– Школовање сам наставима на друштвено-језичком смеру Гимназије „Исидора Секулић“ у Новом Саду – наводи Невена. – Има више предмета које волим, али се још нисам одлучила у ком правцу ћу наставити. За сада има четири године гимназије, па ћу видети шта даље.

Николина Јањић матурант је ОШ „Милош Црњански“, а у прошлој школској години имала је више такмичарских учешћа. На општинском нивоу учествовала је на четири такмичења, на окружном на три, док је на републичком нивоу учествовала на такмичењима из историје и биологије.

– Историја ми најбоље иде, јер тај предмет волим и највише се за историју интересујем, мада сам, гледајући бодове, прошле школске године остварила најбољи успех из биологије – каже Николина. – Волела бих да упишем ИТ смер по завршетку основне школе. Желим да се у будућности бавим програмирањем. Сања Мрђен такође је матуран ове жабаљске ОШ. Учествовала је прошле године на Књижевној олимпијади, освојивши на том такмичењу 15 од укупно 20 бодова, односно пето место.

– Планирам да учествујем и на другим такмичењима у овој школској години, из географије и хемије – напомиње Сања. – Тренутно немам искристалисане планове за будућност, али бих, за почетак, по завршетку основне школе, волела да упишем неку гимназију.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страни Војводина представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из општина у којима је реализован овај пројекат.

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести