НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА У ОПШТИНИ ЖАБАЉ: Иван Беренић

У протеклој школској години Општина Жабаљ имала је петоро ђака генерације у основним школама и средњој школи. Иван Беренић изабран је за ђака генерације Основне школе „Ђура Јакшић” у Чуругу.
Ivan Berenić izabran je za đaka generacije Osnovne škole „Đura Jakšić” u Čurugu  Foto: „Učim + Znam = Vredim”
Фото: Иван Беренић изабран је за ђака генерације Основне школе „Ђура Јакшић” у Чуругу Фото: „Учим + Знам = Вредим”

У току школовања ишао је на такмичења из историје, српског језика, физике, биологије, хемије и шаха. Школовање је наставио у Електротехничкој школи „Михајло Пупин” у Новом Саду, смер ИТ техничар.

– Волим компјутере и програмирање, зато сам и уписао Елетротехничку школу – каже Иван. – По завршетку средње школе, планирам да упишем Електротехнички факултет и да се бавим програмирањем за неку фирму, или сам да развијам посао.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страни Војводина представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из  општина у којима се реализовао овај пројекат, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести