НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА У ОПШТИНИ ЖАБАЉ: Ања Саватовић

У протеклој школској години Општина Жабаљ имала је петоро ђака генерације у основним школама и средњој школи. Ања Саватовић изабрана је за ђака генерације Основне школе „Милош Црњански” у Жабљу.
 Anja Savatović izabrana je za đaka generacije Osnovne škole „Miloš Crnjanski” u Žablju Foto: „Učim + Znam = Vredim”
Фото: Ања Саватовић изабрана је за ђака генерације Основне школе „Милош Црњански” у Жабљу Фото: „Учим + Знам = Вредим” 

У прошлој школској години учествовала је на три републичка такмичења. На Републичком такмичењу из књижевности освојила је треће место, а на такмичењу из српског језика освојила је четврто место. Такође, учествовала је и на Републичком такмичењу из немачког језика. Школовање је наставила у Новом Саду у Гимназији „Исидора Секулић”.

– Уписала сам друштвено-језички смер у гимнизији – каже Ања. – Што се тиче планова за даље, још имам времена да видим и размислим где ћу се пронаћи.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018./2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације. Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страни Војводина представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из општина у којима је овај пројекат реализован, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести