НАЈБОЉИ ЂАЦИ ОПШТИНЕ ЖАБАЉ: Николина Јањић

Николина Јањић изабрана је за ђака генерације Основне школе „Милош Црњански“ у Жабљу. Иако је епидемија коронавируса прекинула школска надметања, успела овој години да учествује на такмичењима из енглеског језика, биологије и историје.
е
Фото: Учим+Знам=Вредим

– У досадашњем школовању била сам на такмичењима из историје, биологије, енглеског, географије, хемије и математике, али најбоље резултате сам остварила из биологије и историје јер су то предмети које највише волим и којима сам се највише посвећивала – наводи Николина, која је уписала је Српску гимназију „Никола Тесла“ у Будимпешти. – Пошто ме све занима, двоумим се између медицине, научно-истраживачког рада и права. Оно што ме током школовања више буде занимало, то ће пресудити у избору моје будуће професије.

Пројекат „Учим+Знам=Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности и 2020. године реализован је у Новом Саду, као и у шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима су на билбордима представљени ученице и ученици основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2019./2020. проглашени за ђаке генерације. Епидемија коронавируса током 2020. године прекинула је и одложила бројна школска такмичења, па су у минулој години промовисани ђаци које су школска наставничка већа изабрали за најбоље у својој генерацији због општег успеха постигнутог током целокупног школовања.

Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страницама Војвођанске хронике представити лауреате пројекта „Учим+Знам=Вредим” из војвођанских општина у којима се реализовао овај пројекат, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести