Најбољи ђаци општине Жабаљ: Мина Мрђен

Мина Мрђен завршила је Средњу школу „.22. октобар“ у Жабљу, смер – Гимназија, општи тип. Ранијих година такмичила се на републичким такмичењима из биологије и књижевним олимпијадама.
м
Фото: Удружење за промоцију друштвене одговорности

– Најбољи успех остварила сам на Књижевној олимпијади где сам освојила треће место – каже Мина, сада студент англистике на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду. – Волела бих будем запослена у просвети, али бих волела и да се бавим преводилаштвом јер ми то отвара врата у многим областима. Занимам се за различите области, посебно за природне науке и нутриционизам па бих волела да искомбинујем знање језика и природне науке.

Пројекат „Учим+Знам=Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности и 2020. године одвијао се у Новом Саду, као и у шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима су на билбордима представљени ученице и ученици основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2019./2020. проглашени за ђаке генерације. Како лане није било такмичења, промовисани су ђаци које су школска наставничка већа изабрали за најбоље у генерацији. Ових дана „Дневник” представља најбоље из жабаљске општине.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести