На видео-сцени Дечијег фестивала у Хоргошу четири представе 

ХОРГОШ: На 15. Фестивалу дечијих позоришних сцена који је приређен у Дому културе у Хоргошу, учествовали су драмски ансамбли из Старе Моравице, Трешњевца, Малих Пијаца и Хоргоша, који су се представили са четири представе.
h
Фото: Uručenje zahvalnica učesnicima festivala/Dnevnik (M. Mitrović)

Фестивал је одржан захваљујући финансијској подршци Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице АП Војводине, а добар домаћин био је хоргошки Дом културе.

Уместо изведбе на позорници Дома културе, све четири представе су приказане онлајн, на виртуелној и видео сцени. Дечија позоришна група из Старе Моравице је са наставницом Елом Сабо припремила комад „Ковид обожавалац”, основци из Малих Пијаца су у режији наставнице Илдико Каваи Божо извели комад „Измењена свакодневица”, а представу „Комарац” у режији Ангеле Бичкеи и Аготе Балинт припремила је група из Трешњевца. Комадом „Дечаци Павлове улице” глумачки таленат исказивали су основци из Хоргоша, које су припремале Ана Киш Иван, Хилда Хорват и Рита Козма.

Због епидемиолошке ситуације фестивал је имао карактер смотре, па су сви драмски ансамбли добили захвалнице и пригодне поклоне. Чланови жирија Хрмина Грегуш Ердељи и Залан Ердељи из суботичког Народног позоришта и позоришни редитељ Тамаш Олах из Кањиже уприличили су заједничку анализу и разговор са редитељима представа путем видео конференције. 

М. Мр.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести