На подручју кањишке општине крећу истраживања трасом гасовода

КАЊИЖА: Скупштина Републике Србије је донела Закон о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима експропријације и прибављању документације ради реализације изградње магисталног гасовода граница Бугарске- граница Мађарске којим је утврђен јавни интерес за изградњу овог гасовода, а из локалне самоуправе општине Кањижа саопштили су да почиње извођење одређених истражних радњи за потребе изградње гасовода.
kanjiza, Dnevnik/M. Mitrović
Фото: Dnevnik.rs

Према утврђеној траси, гасовод ће на подручју кањишке општине проћи кроз катастарске општине Трешњевац, Велебит, Кањижа, Мартонош и Хоргош. У овим катастарским општинама компанија „Милениум тим“ д.о.о из Београда у периоду од 9. септембра до 14.септембра. године почети извођење одређених истражних радњи за потребе изградње гасовода.

Из општине Кањижа обавештавају власнике свих парцела на којима ће бити изграђен гасовод, да ће им, у складу са Законом о експропријацији, бити исплаћена одговарајућа правична накнада за причињену штету на основу налаза овлашћених вештака, у поступку који ће бити спроведен пред надлежним органом јединице локалне самоуправе. 

М. Мр.

EUR/RSD 117.5897
Најновије вести