На изворишту Борковац у Руми изграђен нови резервоар за воду

РУМА: На локацији изворишта Борковац завршени су радови на изградњи резервоара за складиштење питке воде, чија је запремина 570 кубних метара воде.
с
Фото: Општина Рума

"Покрајински секретаријат за пољопривреду нам је одобрио нешто више од 9.300.000 динара на конкурсу, ми смо из општинског буџета издвојили готово шест милиона. Изградња резервоара је завршена, тренутно се ради суперхлорисање и дезинфекција и врло брзо по завршетку тог посла ће почети да се пуни водом", казао је председник општине Рума Слађан Манчић, објављено је на сајту општине.

Резервоар ће улити сигурност јавном предузећу, али и грађанима јер ће обезбедити довољне количине питке воде, у дужем временском интервалу, у случају да дође до престанка у снабдевању, истакао је Манчић.

Средства за ову инвестицију издвојили су Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и општина Рума

"Захваљујући новоизграђеном резервоару ЈП Водовод сада може да складишти преко 3.300 кубних метара воде. Нови резервоар ће олакшати допремање воде ка корисницима у летњим месецима када је потрошња већа", истакао је директор ЈП "Водовод" Милан Карајловић.

Одлука о изградњи новог, петог, резервоара за питку воду донета је у марту прошле године на седници општинског већа.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести