Модеран вртић за елемирске малишане

ЕЛЕМИР: Новосаграђени вртић у Елемиру, који је у понедељак почео са радом, јуче је обишао градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са сарадницима. У новом објекту смештено је 18 малишана, о којима брину две васпитачице.
Za sada sa 18 dece rade dve vaspitačice Foto: Dnevnik.rs
Фото: За сада са 18 деце раде две васпитачице Фото: Дневник.рс

„Хвала свима који су допринели да се заврши процес отварања новог вртића у Елемиру. Сви који су били део тога знају колико је труда уложено. У новом вртићу, у веома добрим условима, смештено је 18 малишана, али ће вероватно ускоро бити већи број. Ово је велика подршка младим родитељима који раде, јер вртић ради од 6 ујутро до 16 сати поподне“,  каже Светлана Суботић, директорка Основне школе „Светозар Марковић Тоза“, при којој функционишу и вртићи у Елемиру.

У старом вртићу, који се налази уз новосаграђени, збринуто је још 54 деце. Градоначелник Чедомир Јањић био је задовољан условима у којима васпитачице раде са децом.

„Добили смо један модеран вртић, где родитељи могу да сместе децу у објекат са најбољим условима. Овде у Елемиру постоји потреба и за целодневним боравком. Објекат је изграђен заједничким напорима Града Зрењанина и Месне заједнице Елемир и најважније је да је почео да ради. Сигурно је да потреба за оваквим објектима постоји и у другим насељеним местима и то ће за нас бити један од приоритета у наредном периоду“, нагласио је градоначелник Јањић.

Thumbnail

Нови објекат отворен од 6 ујутро до 16 сати Фото: Дневник.рс

Задовољни су и родитељи, чија су деца смештена у нови вртић.

„Као мајка троје деце веома сам поносна што се ово остварило у Елемиру, све је врхунски урађено и види се да деца овде уживају. Сви родитељи који су овде уписали децу пресрећни су због услова у којима су смештена деца“, каже Кристина Грабунџија.

Задовољство не крије ни протонамесник Српске православне цркве у Елемиру Желимир Јовановић, један од родитеља чија деца долазе у овај вртић.

„За све нас родитеље и остале становнике Елемира ово је велика радост. Ово је диван вртић и захваљујемо се свима који су заслужни за отварање оваквог објекта а то су Месна заједница Елемир, Град Зрењанин и наравно директорка школе у Елемиру, која се трудила да вртић ове године почне са радом“, каже Јовановић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести