Млади Бечејци награђени путовањем: Вредни волонтери у Будимпешти

БЕЧЕЈ: Највреднији волонтери Канцеларије за младе, који су се показали приликом овогодишњих манифестација у Бечеју, награђени су тродневним путовањем у Будимпешту.
12 be budim
Фото: Приватна архива

Председник општине Драган Тошић рекао је испраћајући младе на пут, да Бечеј приликом већих манифестација за захтевне послове не ангажује агенције, већ укључује волонтере путем Канцеларије за младе. Својим радом они су заслужили овакву награду, потврдио је Тошић, уз наду да ће идуће године на путовање моћи да пошаљу и више младих.

- Укупно 18 волонтера и два представника локалне самоуправе упознаће се у Будимпешти са тамошњим културно-историјским драгуљима и туристичким атракцијама. Имаће прилику много тога да виде, понешто науче - додао је помоћник председника општине за област рада са младима Дане Мандић.

Млади су несрпљиво чекали полазак, а Стефан Ђорђевић, студент биологије у Новом Саду, нам је рекао:

- Захвални смо Канцеларији за младе што су нам приуштили једно овако атрактивно путовање. Као бруцош, имао сам минула два месеца веома стресна и ово ми је право освежење. Зависно од обавеза на факултету, и даље ћу бити активан волонтер. Ово је потврда да волонтирање није искоришћавање младих у неким акцијама, већ да има и захвалности за наш труд.

В. Јанков

EUR/RSD 117.4966
Најновије вести