Министар Ђорђевић у Новом Кнежевцу: Решавамо најургентније проблеме

НОВИ КНЕЖЕВАЦ: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Нови Кнежевац, где је након разговора са предсендиком општине др Радованом Уверићем, народним послаником у републичком парлеманту Радованом Јанчићем и представницима јавних установа и предузећа обишао МС-кућу Удружења оболелих од мултипле склерозе Савернобанатског округа и Дом за старе при Центру за социјални рад.
1
Фото: Министар Зоран Ђорђевић и домаћини у МС-кући у Новом Кнежевцу

Том приликом су председница удружења оболелих од мултипле склерозе Славица Зорић и штићеници Дома за старе предочили потребе, за које је обећана подршка. Министар Ђорђевић изјавио да је ресорно Министарство је обезбедило новац за припремљене пројекте и решавање најургентнијих проблема у установама социјалне заштите.

Министар Зоран Ђорђевић је констатовано да годинама у овој сфери нису улагана средства и ништа није поправљано, а да оболели од мултипле склерозе и штићеници Дома за старе највише заслужују помоћ.

– Спремни смо да обезбедимо средства одмах. Очекујем да већ сутра добијемо захтеве у од удружења оболелих од мултипле склерозе и од Дома за старе. Наша стручна служба ће прегледати документацију, како бисмо наменски што пре усмерили новац – рекао је Ђорђевић.

Министар Ђорђевић је најавио да ће у Дому за старе бити реновиран стари под на спрату објекта, купљено двадесетак клима уређаја, постељима и пешкири. Такође ће до зиме кроз пројекте преко сектора инвалидитете бити реконстуисан кров на МС кући и замењена столарија.

Он је додао да нису заборављене особе са инвалидитетом, те да је на састанку Владе Републике Србије договорено да сваке године за њих буде више новца, те да је планирано да се и кроз активне мере запошљавања промени однос према њима. 

М. Митровић

Фото: Златан Фехимовић

EUR/RSD 117.5741
Најновије вести