Миљанић председник општине Кула, Милојичић скупштине

КУЛА: Јуче је одржана  конститутивна седница Скупштине општине Кула после избора који су одржани 3. априла.
kanal begejac, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

За председника Општине Кула, гласовима 22 одборника, изабран је досадашњи председник Привременог органа, Дамјан Миљанић. Функцију заменика председника општине Кула обављаће Карољ Валка, а за чланове Општинског већа изабрани су: Горан Савковић, Душко Кончар, Веселин Ђурђевић, Ђорђо Перуничић, Рената Вујасиновић, Ливиа Козма и Биљана Бјелан.

За председника Скупштине општине Кула изабран је Велибор Милојичић са листе „Александар Вучић-Заједно можемо све“, за којег је гласало 23 одборника, док је  против било 13. За заменика председника Скупштине општине Кула изабран је Михајло Пашо, а функцију секретара Скупштине у овом мандату обављаће Милорад Вуксан.

Изабрани су и чланови Комисије за мандатно имунитетска питања: Миљана Рабреновић(председница), Бојана Радовић(заменица председнице), Владимир Ђуровић, Василије Поткоњак, Тихомир Медић, Зоран Војиновић и Слободан Почуча и чланови Комисије за кадровска, административна питања и радне односе Скупштине општине Кула: Милан Кондић(председник), Милош Кривокућа(заменик председника), Драгутин Медојевић, Михајло Паш, Чила Бајаи Балинт и Властимир Вујић.

Дамјан Миљанић у свом обраћању говорио је о најважнијим пројектима који су у току у Кули или се планирају.

- Огромни и најважнији инфраструктурни пројекти наставиће своју реализацију. Ту, пре свега, мислим на обилазницу, почиње и реконструкција пута од Куле према Црвенки до Сивца. Индустријска зона у Кули јесте једна главна тачка развоја, а такође постоје и дефинисане индустријске зоне у осталим местима, док је у Руском Крстуру у потпуности опремљена. Индустријска зона у Кули је скоро у потпуности продата, те су многи битни инвестициони пројекти у току. Завршава се прва фаза Спортског центра у Кули, као и пројектна документација за музеј и библиотеку у Кули. У плану је комплетна реконструкција вртића „Жеравица“ и капитални пројекат изградње вртића у Руском Крстуру, где велике заслуге има црква у Руском Крстуру, која је обезбедила парцелу. Имамо одобрена средства и завршене пројекте за реконструкцију школе у Сивцу, и за реконструкцију Економско-трговинске школе и изградњу хале. У плану је и изградња новог крила у Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“- појаснио је Миљанић.

Истакао је да у привредном развоју општина Кула постаје центар обновљивих извора енергије. Прекјуче је започета нова фаза изградње новог ветропарка „Кула 2“, пре тога је изграђен први ветропарк у Србији. У следећој фази очекује се „Агросолар“ пројекат, укупне инвестиционе вредности око 400 милиона еура.  

Е. Д.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести