Међународни сајам перадарства и ситних животиња у Сомбору

СОМБОР: У организацији сомборског Друштва одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“, по 43. пут је, у овом граду отворен Међународни сајам перадарства и ситних животиња.
Međunarodni sajam peradarstva i sitnih životinja u Somboru Foto: Dnevnik.rs
Фото: Међународни сајам перадарства и ситних животиња у Сомбору Фото: Дневник.рс

Један од највећих скупова одгајивача перади, голубова, кунића и осталих ситних животиња у овом делу Европе увеличали су излагачи из целог региона, па су тако своје експонате, поред српских одгајивача, изложиле и њихове колеге из Румуније, Мађарске, Хрватске, Бугарске, Македоније и Босне и Херцеговине.

Публика ће у три дана, колико су отворена сајамска врата сомборске Градске хале „Мостонга“ бити у прилици да погледа чак 3.200 експоната које је изложило 500 излагача.

Саму приредбу је свечано отворио Ненад Катанић, помоћник републичког министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, традиционалним пуштањем голуба у слободни лет под сводовима изложбене хале, а највећи број посетилаца се очекује у недељу, када се већ традиционално и испред ГХ „Мостонга“ одржава берза малих и украсних животиња, која привуче огроман број продаваца , али и купаца.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести