Матуранти са Косова и Метохије посетили Жабаљ

Матуранти основних школа са Косова и Метохије, из Косовске Митровице, Звечана и Грачанице, посетили су Жабаљ. Њих 70 је најпре у згради локалне самоуправе дочекао председник општине Чедомир Божић, а затим су заједно обишли цркву Вазнесења Господњег у Чуругу, која је трећа по величини у Србији и карактеристична по величини звона.
д
Фото: Б. Рашић

У Музеју жртава рације у Чуругу, имали су прилику да сазнају о страдању Срба током Велике рације. У повратку су уживали на обали Јегричке и на голф теренима, где су учили основна правила те игре и опробали се у неколико удараца.

- Имамо одличну сарадњу са општинама на Косову и Метохији, кад год можемо, донирамо опрему за школе и вртиће, новогодишње пакетиће за децу, а помогли смо и изградњу цркве у Косовској Каменици код Лепосавића. Увек смо срећни кад имамо прилику да им помогнемо и да их угостимо и надам се да ће се овакве посете наставити и следећих година – рекао је Божић.

Жабаљски гости су уживали док су се упознавали са локалним знаменитостима, а одушевили су се водотоковима Тисе, Старе Тисе и Јегричке. Директор Основне школе „Бранко Радичевић“ из Косовске Митровице Иван Запорожац захвалио се на гостопримству и истакао да су и прошле и ове године уживали са ђацима у свему што су им Жабаљчани припремили.

- Сведок сам томе колико нам челници општине Жабаљ помажу и мисле на нас и искрено се надам да ћемо и ми имати прилику да угостимо вашу децу и да им покажемо наша богатства – нагласио је Запорожац.

М. Рашић

 

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести