Марадик и Чортановци имаће капеле на гробљима

ИНЂИЈА: У наредној години биће изграђене капеле на гробљима у Чортановцима и Марадику. Општина Инђија је за ту намену предвидела у буџету за наредну годину око 12 милиона динара.
д
Фото: Општина Инђија

Директор ЈКП „Комуналац” Душан Лемајић наводи да су ове инвестиције требале да буду започете ове године, али су се чекали пројекти изградње, па сада када су планска документа готова, очекивања су да ће локална самоуправа до краја старе године успети да објави јавни позив за избор предузећа које ће градити објекте. -Прво ћемо почети са  изградњом капеле у Марадику, јер у Чортановцима гробље није легализовано, а прилично је и попуњено,па док се  спороведе поступак легализације и спајања две парцеле, старе са новим местом за сахрањивање, проћи ће неколико месеци  -казао је директор Лемајић, додавши да је реално очекивати да та инвестиција почне половином 2020. године, док у Марадику, ако време дозволу, објекат би могао да буде готов у марту 2020. године.

По речима директора „Комуналца” обе капеле имаће по око 140 квадратних метара и плато уз објекат, док су паркинг места на оба гробља раније изграђена. Када се изградња заврши радници „Комуналца” само ће очистити гробља после грађевинских радова и одржавати их како то и сада чине, закључује Лемајић.

Директор комуналног предузећа најављује да ће после ове две инвестиције стићи на ред изградња капеле и у Јарковцима, јер само још то насеље у инђијској општини нема такав комунални објекат.

- Сва села имају капелу на гробљу па ћемо догодине кренути и у њихову обнову. О трошку предузећа радићемо реконструкцију капеле у Љукову. За радове споља и унутра обезбедили смо пола милиона динара  и још 300.000 динара да купимо хладњачу -казао је директор Душан Лемајић. -Ставили смо у употребу и капелу у Новим Карловцима која  је била затворена, јер није имала тоалет па је санитарни чвор ове године изграђен и капела у употреби.

З. Делић

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести