Малолетници порушили споменике на Православном гробљу

БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: На Православном гробљу у Банатском Аранђелову порушено је и оскрнављено више споменика, због чега су огорчени мештани овог места новокнежевачке општине.
д
Фото: М. Маравић

Порушене споменике прве је приметила мештанка која је у среду пре подне ишла на гробље.

Припадници Полицијске станице Нови Кнежевац су одмах по пријави изашла на терен и како је потврђено за наш лист, пронађени су починиоци у року од два сата. Идентификована су два малолетника, осумњичена за вандализам на гробљу. Полиција и даље оперативно ради на овом случају, јер према расположивим сазнањима на гробљу је у време почињеног вандализма било више малолетника.

Полиција је по пријави у року од два сата пронашла двојицу осумњичених малолетника, али је наставила оперативни рад на расветљавању случаја јер је на гробљу било више њих

Према расположивим информацијама оскрнављено је најмање шест споменика. Мештанин Миле Маравић је фотографије порушених споменика објавио на друштвеним мрежама, а житељи Банатског Аранђелова и околине, осуђују вандалски чин, у очекивању да починиоци буду примерено кажњени.

Маравић каже да је његов комшија био у уторак на гробљу и да није приметио порушене споменике, те да се то највероватније десило у ноћи између уторка и среде.

Фото: М. Маравић

- Био сам у среду после подне на гробљу и усликао шест порушених споменика, можда их има више, јер нисам све видео, а приметио сам да има и срушених ваза - сазнајемо од Маравића.  

Православно гробље у Банатском Аранђелову се, иначе, налази готово у центру села, а мештани потрешени и огорчени, веле да вандали ни покојницима не дају мира. Председник Савета МЗ Банатско Аранђелово Раде Гојковић за наш лист каже да нису познати вандали, којима изгледа ништа није свето.

- Случај је пријављен полицији, одмах у среду ујутро, чим се пожалила жена која је била на гробљу и нашла срушен споменик. Она је испричала да је три дана раније, пре немилог догађаја посећивала гробље и да је тада све било у реду. Колико знам срушено је шест-седам споменика. Јадно је, бедно и нецивилизацијски да неко скрнави и руши споменике на гробљу - каже Гојковић. 

М. Митровић

EUR/RSD 117.5400
Најновије вести