Мали број заражених коронавирусом на подручју Зрењанина

ЗРЕЊАНИН: Захваљујући дисциплини грађана и установљеним мерама стање у Зрењанину претходних недеља било је стабилно, о чему сведочи и веома мали број заражених коронавирусом, 0,3 одсто заражених на нивоу Србије.
Ж. Б. /Старији Зрењанинци жељни шетње и друштва
Фото: Ж. Б. /Старији Зрењанинци жељни шетње и друштва

Градоначелник Чедомир Јањић, коментаришући актуелну ситуацију и постепено попуштање рестриктивних мера, истиче у изјави за „Дневник” да треба сачувати стрпљење и потврдити досадашњу дисциплину и одговорност све док је на снази ванредно стање.

– Зрењанинци су од почетка ванредног стања исказали висок ниво одговорности и дисциплине, и према себи и према другима, и на томе им захваљујем. Попуштамо рестриктивне мере у складу са ситуацијом и одлукама Владе Србије. На нивоу града се, уједно, организујемо тако да ничим не угрозимо до сада постигнуто у борби против заразе коронавирусом- навео је градоначелник.

У граду од прошле среде поново раде градске пијаце, а пензионери користе могућност изласка из својих домова. Завршена је подела првог контигента помоћи најугроженијем делу становништва и у току је припрема другог пакета, чија ће подела уследити током наредних дана. Град спроводи мере дезинфекције јавних простора, домова за стара лица и других објеката. Постављене су и цистерне са дезинфекционим раствором за грађане на четири јавне локације. Почели су да рад фризерски и козметички салони и фитнес центри, а успоставља се поново и међуградски аутобуски саобраћај. Малопродајни објекти продужили су радно време за сат и свуда се у потпуности поштују прописане мере заштите.

Живот се постепено нормализује. Настављени су радови на изградњи моста на траси обилазнице око града, активна су и градилишта стамбених објеката на неколико локација и пословних објеката у зони „Југоисток”, док градња „Лидла на Багљашу” није ни прекидана

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести