Мајка четворо деце помаже и Геронтолошком центру у Новом Саду

ЖИТИШТЕ: Вредна и племенита жена из Житишта, Јованка Ћургуз, бесплатно шије заштитне маске за потребе волонтера и служби општине Житиште и Геронтолошког центра у Новом Саду.
Ж. Балабан
Фото: Ж. Балабан

У кризним ситуацијама људи покажу своје право лице - неки похитају да ушићаре у злу и невољи, а други прилете у помоћ, чиста и племенита срца. У ове друге сврстала се и Јованка Ћургуз из Житишта, која је у време потпуне несташице заштитних маски почела да их шије и поклања. Јованка је за Геронтолошки центар у Новом Саду и за волонтере у житиштанској општини до сада сашила више од 600 маски.

- Све радим по прописаним условима и упутствима добијеним од стручних лица Геронтолошког центра у Новом Саду. Маске су од куваног медицинског памука, двослојне, са изменљивим уметком за дезинфекцију. Дезинфекциони уложак је једнократни, али маска се може прати и користити више пута – каже Јованка.

Она свима даје и детаљна упутства о правилној употреби маски које шије. А маске ће израђивати све док буде потребе за њима.

- На породиљском одсуству сам, због рођења четвртог детета, којем је сада осам месеци. А слободно време користим да помогнем својој општини и суграђанима, тако што ћу им обезбедити заштитне маске – каже Јованка, која у Житишту има кројачку радњу, затворену због породиљског, јер је она и власник и радник.   

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести