Маја Огњеновић добија мурал у насељу „4. јул”

ЗРЕЊАНИН: Прослављена зрењанинска одбојкашица и капитенка женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић добиће мурал у насељу „4. јул“.
1
Фото: Ж. Балабан

На фасади једне од зграда, у делу града у коме је Маја провела младост, исцртава се мурал на иницијативу њене рођене сестре Миљане Манојловић.Мурал ће бити рад академског сликара Виорела Флоре, а подршку у реализацији сјајној одбојкашици ове идеје пружили су градоначелник Зрењанина Симо Салапура и директор

Народног музеја Зрењанин Синиша Оњин. Миљана Манојловић је до последњег тренутка ово чувала у строгој тајности, како би сестри приредила несвакидашње изненађење.

- Ових дана, док брижљиво чувам тајну овог, како га је наш „уметнички тим“ назвао „пројекта“, јер је он изненађење за Мају, најчешће вежбам оптимизам. Билдујем га, дижем на мишиће и бодрим – каже за „Дневник“ Миљана Манојловић.

Намеће се питање зашто је баш сада одлучила да реализује ову идеју. Зашто овог тренутка, када је Маја и годинама уназад имала пођеднако важна такмичења и била успешна, баш као и ове године.

-Пустила сам да идеја мало одлежи, да преноћи, нарасте и сазри. И, ево је, спремна за уживање, за радост, за дељење. И један део мене је спреман да изађе на светлост дана – објашњава Миљана Манојловић.

Она истиче да је за израду мурала одабран крај године, када свако од нас поставља нове циљеве, даје обећања, подвлачи црту и сумира све оно из претходног периода.

-Током ових тешких дана сви смо схватили да су они за које смо се бринули заправо они које волимо. И да су они који су мислили на нас заправо они који нас воле. Била је ово година пуна утисака, пуна стрепњи, непоновљивих и „не поновило се“ тренутака. Зато се надам да нас ово невреме које нас је задесило није променило, већ нечему научило и подсетило. Да су нам суштине и даље исте – наглашава наша саговорница и додаје да смо, и поред свих недаћа, имали и безброј лепих тренутака - личних, професионалних, спортских...

Подсетимо, Маја Огњеновић је рођена у Зрењанину 6. августа 1984. године. Каријеру је почела у зрењанинском Поштару одакле је 2002. прешла у ЖОК Црвена звезда. Касније је у иностранству променила мнгоборојне клубове. Проглашена је за најбољу техничарку на Европској лиги 2010. као и на Европском првенству 2011. Наша трофејна одбојкашица оставила је дубок траг у репрезентацији Србије коју предводи као капитенка.

 Ж. Балабан

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести