Мађарски инвеститори граде нови хотел у Бечеју

БЕЧЕЈ: Поводом почетка градње хотела „Experience“ (Доживљај) у центру Бечеја, организована је пригодна свечаност на локацији Змај Јовине улице 85.
В. Јанков/Са постављања камена темељца за нови хотел у Бечеју
Фото: В. Јанков/Са постављања камена темељца за нови хотел у Бечеју

На полагању камена темељца били су генерални конзул Мађарске  Естер Чалокези, председник Скупштине АПВ Војводине Иштван Пастор, представници фондације „Просперитати“, инвеститора и локалне самоуправе, а свештеник римокатоличке цркве Ласло Фудерер је освештао камен темељац. Реч је о инвестицији вредној око три милиона евра, а завршетак се планира до краја наредне године.

- Ми смо финансијери и обезбеђујемо средства за овај пројекат. Нашли смо локалног посредника, фирму „Obrock food“, који је имао амбиције и воље да помогне оснивању и остварењу овог пројекта - рекао је, између осталог, у име компаније „Артур-Бергман“ из Будимпеште Миклош Гал.

За компанију која има пројекте вредне око 30 милиона евра, актуелна инвестиција пилот-пројекат инвестирања у Војводини. Од потребна три милиона евра, трећина је обезбеђена преко конкурса за

развој туризма мађарске фондације у Србији „Просперитати“. Инвеститор је ћерка компаније „Артур-Бергман“ из Будимпеште заједно са бечејском фирмом „Obrock food“, која је добила новац на конкурсу „Просперитати“ фондације. Ово је један од око 14.000 пројеката у пољопривреди,

привреди, туризму које је финансирала та фондација.

- Инвеститор актуелног пројекта заинтересован је и за пројекат Бечејске бање. Ми имамо потребну документацију везану за простор бање на површини од око 11 хектара, али су ранији потенцијални инвеститори одустајали - рекао је председник бечејске општине Драган Тошић.

Нови хотел има изванредну локацију – стотинак метара од централног трга, двестотинак од Тисе, а комплекс отворених базена, спортска хала и  Горански парк на десетак хектара су му прве комшије. Хотел ће сутерен, приземље и спрат, са три апартмана и 25 соба уз пратеће садржаје, велнес и спа зону.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести