Лицитација за државну земљу на подручју Панчева

ПАНЧЕВО: Данашњим надметањем за парцеле на подручју Банатског Новог Села и Качарева, завршава се први круг лицитације за закуп државног пољопривредног земљишта за аграрну 2019/2020. годину на подручју Града Панчева.
 Poljoprivredno zemljište Foto: V. Fifa
Фото: Пољопривредно земљиште Фото: В. Фифа

Укупно је понуђено 8.114 хектара, кроз 607 јавних надметања на територији Града Панчева. Укупно пољопривредног земљишта на територији града Панчева има око 16.000 хектара. Око 6.000 хектара је већ опредељено по вишегодишњим уговорима, по основу права пречег закупа, по основу сточарства, инфраструктуре и давање на коришћење без накнаде, што значи да ће целокупно пољопривредно земљиште бити издато.

Током прошле седмице завршен је први круг лицитације за катастарске општине Долово, Панчево, Војловица, Банатски Брестовац, Иваново, Јабука, Глогоњ, Старчево и Омољица.Град Панчево очекује 170 милиона динара годишњег прихода од издавања пољопривредног земљишта у закуп. Укупно прихода на годишњем нивоу је 425 милиона, од тога 30 одсто иде Покрајини, 30 одсто Републици, а 40 процената остаје локалној самоуправи.

С обзиром на то да ће се лицитација, по налогу Министарства пољопривреде Републике Србије вршити на десет година, за период од десет година, Град очекује приходе од 1,7 милијарди динара, а укупан приход на 10 година се очекује на износ од 4,25 милијарде.Исказано је велико интересовање за понуђене парцеле, па се очекује да ће сва земља бити издата у закуп.

В. Х.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести