Лепше и модерније место за игру у Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Једно од најпопуларнијих дечјих игралишта у Бачкој Паланци, које се налази у блоку Партизан у центру града, недавно је комплетно реконструисано
д
Фото: Dnevnik.rs

Савремено игралиште намењено малишанима узраста од три и више година, рађено је у складу са Правилником о безбедности дечјих игралишта. Најмлађи Паланчани тако сада могу да се играју, али и уче користећи мултифукционалне справе, као што су степери, пењалица пирамида, ротирајућа греда и друге интересантне елементе који су део обновљеног простора за игру. Како се наводи у документацији овог пројекта коју нам је доставио ЈП „Стандард“, игралиште у центру града је базирано на полигонском концепту. Тако је сваки елемент предвиђен као вишенаменски, јер комбинује више активности и могућности за игру деце, од игре улога, до препрека и баријера изазовних за савладавање, подстичући истовремено психички, моторички и физички развој деце и њихових вештина. Ови елементи се налазе у низу, чинећи „путању“ са почетком и циљем, а сам простор игралишта је обложен гуменом подлогом и ограђен.

Колико су се реконстурисаном игралишту обрадовали најмлађи суграђани, најбоље показује велики број малишана и њихових родитеља и бака и дека, који свакодневном уживају на овом простору у центру Бачке Паланке.

.Инвеститор радова је Општинска управа Општине Бачка Паланка, а пројектант Јавно предузеће „Стандард“, исто из Бачке Паланке, које је уједно било задужено и за стручни надзор. Извођачи радова су ДОО „Сомборелектро“ из Сомбора и ДОО „Пејком“ из Београда.

Текст и фото: Т. Пачић

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести