Кућа за породицу са шесторо деце у Пландишту

ПЛАНДИШТЕ: Општина Пландиште обезбедила је кућу у селу Јерменовци и тако стамбено збринула породицу Ђокић, интерно расељену са Косова.
Plandiste opstina foto jelena ivanovic-11
Фото: Ј. Ивановић

Породица са шесторо деце, живела је шест година у насељу Дужине, у неусловној кући без струје и воде. Са Косова су прво избегли у Црну Гору, а  2013. доселили су се у општину Пландиште.

Захваљујући се, Зоран Ђокић каже да се кућа у којој су живели у селу Дужине урушавала и да није имао друго избора до да се обрати Општини Пландиште.

Ђокићи живе од социјалне помоћи, дечијег додатка, и повремених послова које успеју да пронађу. Најстарији син, 17-огодишњи Марко, такође ради и помаже родитељима, а ту су још и Марина (14), Милена (12), Милица (10), Божидар ( 9) и седмогодишња Лана, која је дете са инвалидитетом.

Њих четворо иду у школу, а мала Лана не иде још, јер нема услова за њу, ни овде, ни у Вршцу, у близини негде. Они су добри ђаци, одлични су, рекла је мајка Шкурта Шокрани.

Деца ће сада имати много боље услове за живот и учење. Општина се на овај корак одлучила јер је објекат у којем су до сада становали заиста у катастрофалном стању, што је потврдила и инспекција.

То је било негде у септембру, и онда смо кренули у реновирање ове општинске куће која се налази у месту Јерменовци. Верујем да би они више волели да су остали у Дужинама, али тамо немамо објекат.  Тамо нису имали ни струју ни воду, а овде сада имају и једно и друго. Сигурно да ће им и у будућности требати помоћ, а ми ћемо бити ту и отворени за даљу сарадњу, рекао је председник општине Пландиште Јован Репац.

Локална самоуправа помаже Ђокићима и око превоза намештаја и покућства, а како је поручио Јован Репац, и друге угрожене породице, посебно вишечлане, могу се надати да ће се и за њих наћи адекватна решења.

В. Х.

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести