Кроз акцију „Дај да би добио” оброци за раднике Дома здравља

БЕЧЕЈ: Омладинска секција бечејског Друштва интелектуаца „Браћа Тан“ афирмисала се успешним организацијама три досадашња међународна „Гастрофеста“.
d
Фото: Dnevnik.rs

На жалост бројних дегустатора добре капљице и сласног залогаја, по свему судећи, због епидемиолошке ситуације ове године неће бити организован „покер атрактивне манифестације“. Међутим, то не значи да бечејски „кулинари“ мирују.

Имајући у виду актуелну ситуацију везану за пандемију коронавируса, сетили су се медицинских радника, који су најзапосленији и најугроженији у читавој борби против пошасти. Одлучили су да покрену акцију донирања куваног оброка запосленима у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Бечеј. Еминентни бечејски ресторан „Ларгос“ прихватио се припреме оброка, а фирма „Тот промет“ обезбеђује финансијска средства у акцији „Дај да би добио!“.

- За сада смо обезбедили средства за две недеље трајања акције, али верујемо да ће суграђани прихватити нашу идеју и укључити се у акцију новчаним донирањем или у виду сировина за припремање оброка. Заинтересовани треба да се пријаве у ресторану „Ларгос“ од 7 до 23.30 сати, где ће добити детаљне информације везане за читаву акцију. Медицинарима се свакодневно припрема 15 оброка. У 14 сати им достављамо 10 ручкова и у 21 сат пет вечера. Јеловник је разноврстан. Један дан је кувано јело, а други печено месо с адекватним прилогом- сазнали смо у име активиста од Ержебет Ластович из ресторана „Ларгос“.

Имајући у виду да у бечејском региону успешно послује низ пољопривредних газдинстава, воћара, повртара, ратара и сточара, да ради завидан број прерађивачких капацитета, очекује се да акција неће трајати само две недеље. Јер, најмање што може да се уради у знак захвалности медицинарима за уложен труд током актуелне пандемије је укључење у акцију.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести