Комунална милиција: Од увођења ванредног стања више посла у Суботици

Координатор Комуналне милиције Немања Баровић испричао је да се Суботичани придржавају мера у високом проценту, с тим што је на почетку примене нових мера у првим данима било извесних кршења.
subotica
Фото: Дневник/ В. Фифа/Суботица

СУБОТИЦА: Од када је уведено ванредно стање у целој земљи, Комунална милиција у Суботици бележи повећан обим посла, а највише проблема приликом спровођења наредби Градског штаба имали су на почетку и то због затварања тржних центара, кладионица и пијаца, као и коришћења паркова, дечјих игралишта и спортских терена.

Координатор Комуналне милиције Немања Баровић испричао је да се Суботичани придржавају мера у високом проценту, с тим што је на почетку примене нових мера у првим данима било извесних кршења.

Угостиљски објекти су се придржавали забране рада и ту није било већих проблема међутим, како каже Баровић, када је забрањен рад тржних центара, кладионица и пијаца, обим посла се нагло повећао и ту је било непоштовања, нарочито код продаваца на пијацама.

"Највише проблема јавило се везано за рад пијаца јер су поједини продавци покушавали да наставе продају на пијацама упркос донетим забранама. Сада је евидентно да су се организовали и да врше продају на кућне адресе купаца тако да кршења те мера више нема", казо је Баровић.

Додаје да када су у питању тржни центри, у почетку је било проблема у смислу да су продавци тражили разлог за рад, али сада се већ мера потпуне забране рада тржних центара поштује.

Проблема је било и код наредбе којом је забрањено коришћење паркова, дечјих игралишта и спортских терена, а највише посла комуналцима је задавало окупљање људи у парковима, посебно у Дудовој шуми.

Неправилности су забележене и када је забрањен рад салонима за улепшавање, што је након опомене отклоњено. Комунална полиција ће и у наредном периоду контролисати спровођење свих наредби које је донео Градски штаб за ванредне ситуације, уз обављање осталих текућих послова који се тичу одржавања и спровођења комуналног реда.

Осим тога, асистирају Комуналној инспекцији, као и санитарној, у чије име уручују решења о самоизолацији.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести