Колор прес група окупила дипломате и привреду на Фрушкој гори

Амбасадори Египта, Индије, Чешке, Албаније, Црне Горе посетили су Фрушку гору заједно са привредницима и представницима компанија у орга­низацији „Колор прес групе”, која издаје и часопис “Diplomacy & Commerce”, у ком се могу наћи и смернице које винарије треба посетити на Фрушкој гори.
fruska gora 1
Фото: Горан Златковић

Током дана, гости су обишли Сремске Карловце и винарију “Бајило”, да би направили паузу за ручак у Крушедолском ресторану са прелепим погледом на манастир, који су после и обишли, али и Велику Ремету, као и винарију “Шапат” у Старом Сланкамену, где се ова тура обиласка Фрушке горе завршила.

Председник компаније “Колор прес групе” Роберт Чобан истиче да издају часопис “Diplomacy & Commerce” већ четврту годину, а осим издавања магазина, часопис се бави организацијом и различитих догађаја, конференција, фестивала, али и дружења на ком се окупе амбасадори, представници страних привредних комора и великих компанија.

- Сви смо једва дочекали крај короне и ванредног стања да се поново дружимо, а неки још носе и маске. Са једне стране ово је дружење, али и обнова комуникације након ванредног стања, а с друге, промоција ствари које ми у Војводини и Срему имамо, туристички потенцијали - каже Чобан. - Знамо да је туризам ове године јако погођен, а велика је шанса за све нас који нећемо путовати изван Србије да упознамо боље шта то имамо све у нашој држави.

Потрудили су се да у једном дану окупе људе и покажу им два манастира, истиче Чобан, Крушедол и Велику Ремету, али и две винарије - “Бајило” у Сремским Карловцима и “Шапат” у Старом Сланкамену.


Привредна комора има одличну сарадњу са амбасадорима

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић каже да је ове недеље организована и онлајн конференција током које се разговарало о развоју привреде након пандемије.

- Покренули смо теме које се тичу привреде након кризе, али и како ћемо сарађивати у будућности, што је била тема и јучерашњег скупа - каже Вучуревић.


Фото: Горан Златковић

- Ово је промоција туристичких потенцијала Војводине и Србије, али и прилика за дружење - каже Чобан, који и у слободно време на својој Фејсбук страници промовише туристичке потенцијале Војводине кроз бициклистичке туре.

Он каже за наш лист да је за време ванредног стања и карантина, док је то било дозвољено, желео да настави да путује, упркос што није било путовања изван земље.

- Сматрам да је важно да своју земљу боље упознамо, јер многи од нас су видели неке дестинације више пута. Почео сам праксу да једном недељно идем туру бициклом по Војводини и планирам да то и наставим, да обиђем и Срем и Банат и Бачку- каже Чобан, који на својим рутама од 50 километара, фотографише, поставља слике на друштвене мреже, што је наишло на одличан одјек и доста људи из Београда је видело његове објаве.

Амбасадор Индије у Србије Субрат Батачарyи каже да је обишао све фрушкогорске манастире у којима је изузетно уживао, а да мало људи зна да ће у Србији ускоро да се снима и индијски филм, али да су наше две државе повезане и кроз привреду.

- Фрушка гора има прелепе манастире, које сам посетио са својом породицом. Пробао сам и фрушкогорска вина, која су одлична - каже амбасадор Индије.

Амбасадор Египта у Србији Амр Алгувејли каже да му је драго што се нашао на овом скупу, јер је време да се дипломатске активности поново одржавају.

- Војводина има јаку и чврсту сарадњу са Египтом, међу младима, културом, али и привредом - истиче Алгувејли.

Амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић каже да је још у младости био везан за Војводину, и у већини градова одиграо доста кошаркашких утакмица.

- Познајем добро Војводину и знам да доста људи из Војводине долази у Црну Гору, и обрнуто, посећује и Фрушку гору, као и бање, јер овде увек наилазимо на изузетно гостопримство, а ми се у Црној Гори трудимо да узвратимо на исти начин - каже Милошевић.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести