Кикинђани енергично  спроводе мере на сузбијању епидемије

КИКИНДА: Недељу дана од увођења ригорознијих мера у циљу спречавања ширења инфекције вируса корона у Кикинди, резултати су видљиви.
Град Кикинда 
Фото: Град Кикинда 

Такву оцену је изнео градоначелник Кикинде Павле Марков и подсетио да је овај град, међу првима у Србији, увео бројне рестриктивне мере. То се, поред осталог, односи и на дезинфекцију јавних површина испред свих установа која се обавља већ седам дана, а у ту сврху користи се натријум-хипохлорит.

- Од петка се дезинфикују све кикиндске улице и градски трг, а тај важан посао обавља се ноћу, у време трајања полицијског часа. У томе нам помажу и наши пољопривредници којима се захваљујем. Досад смо потрошили око 50.000 литара натријум-хипохлорита, а ова акција одвијаће се континуирано. Нашим селима доставили смо потребан материјал, па се дезинфекција и тамо несметано одвија - рекао је Марков.

Градоначелник Марков је позвао суграђане да и даље поштују све донете мере истакавши да ће се наставити сва дешавања у граду и селима на дневном нивоу, како како би се избегле било какве нежељене ситуације, попут оне с расподелом социјалне помоћи у петак. У једном тренутку исплата је обустављена, а након неколико дана она се наставља у складу са свим здравственим правилима. Кикинђани поштују полицијски час, али је било појединаца који су се опуштено понашали, саопштио је Марков. Говорећи о Центру за помоћ старијим мештанима, рекао је да се Кикинда међу првима у Србији и на тај начин организовала.

- Захваљујем радницима јавног сектора али и волонтерима који конкретно помажу нашим најстаријим суграђанима. У протеклом периоду је реализовано око 500 услуга, а које су се тицале испорука животних намирница, лекова и других потрепштина - закључио је Марков.

Он је такође изразио саучешће породици суграђанина који је у петак преминуо у Клиничком центру Војводине.    

М. Митровић

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести