Кикинда стипендира 127 студената 

КИКИНДА: Град Кикинда ове године стипендира 127 успешних студената, што је рекордан број у односу на претходне године.
1
Фото: Град Кикинда

Градоначелник Кикинде Павле Марков уручио је уговоре студентима који су остварили право за добијање стипендије, које износе 8.500 динара месечно, током десет месеци.

Право на стипендије остварили су успешни студенти, али и они који долазе из породица слабијег материјалног стања. Поређења ради, претходне школске године, локална самоуправа стипендирала је 68 студената.

- У односу на раније године, ово је убедљиво највећи број стипендија.  Трудимо се да помогнемо студентима и њиховим родитељима, да наградимо знање, марљивост и рад. Верујем да ћемо вас на овај начин додатно мотивисати. Не заборавите, будућност Кикинде је у вашим рукама. Нашој локалној заједници потребни су млади образовани људи - истакао је Марков.

Студент Техничког факултета „Михајло Пупин” у Зрењанину Горан Гавриловић из Кикинде признаје да ће му стипендија пуно значити.

- На другој сам години информационих технологија. Добар просек мотивисао ме је да конкуришем. На моје велико задовољство, стипендију сам добио. Биће лакше мени, а и мојим родитељима, будући да приватно станујем у Зрењанину- рекао је Гавриловић.

М. Митровић

Фото: Град Кикинда

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести