Кикинда добија модерну пијацу и фабрику воде 

КИКИНДА: Изградња нове централне градске пијаце у Кикинди треба да се заврши до 1. априла, саопштио је помоћник градоначелника Кикинде Светислав Вукмирица.
k
Фото: Nova gradska pijaca u Kikindi/Grad Kikinda

Градња нове градске пијаце у граду на северу Баната, укупне површине око 3.300 квадратних метара почела је јула 2018. године.

Прва ламела објекта је већ у функцији, док се друга и трећа приводе крају. Према речима Вукмирице обављено је 60 одсто планираних радова.

Тренутно се уређује ентеријер и поставља неопходна инсталација. Надамо се да ће извођачи испунити уговорну обавезу и окончати све радове до планом предвиђеног рока. Не можемо да предвидимо у ком правцу ће се кретати епидемиолошка ситуација и то нам отежава ситуацију везану за реализацију овог капиталног пројекта, рекао је Вукмирица.

Он је додао да су друга и трећа ламела предвиђају затворен простор у ком ће бити смештене зелена, млечна и робна пијаца, као и простор за тржни центар, у коме ће бити девет локала.

Модерна пијаца испуњаваће све стандарде. Планиран је и паркинг, а изгледом ће се ова пијаца уклопити у градски трг. Управа за капитална улагања АП Војводине финансирала је изградњу пијаце са укупно 250 милиона динара, нагласио је Вукмирица.

Поред завршетка централне градске пијаце, Вукирица је најавио да се припрема почетак изградње фабрике воде, што ће бити реализација још једног капиталног пројекта.

Фото: Svetislav Vukmirica

Вукмирица је прецизирао да је реч о инвестицији вредној  9,5 милиона евра, од којих је 3,5 милиона евра обезбедило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Остала средства Град Кикинда обезбедио је путем кредита од KfW банке.

Рок за завршетак радова је 828 дана, од момента потписивања уговора са извођачем радова. Дошли смо до финалног предлога уговорног споразума који ће се потписати током фебруара. Битно је да имамо готову пројектно - техничку документацију. Извођач радова има обавезу да заврши постројење, а ми да окончамо замену преостале дотрајале водоводне мреже, што захтева улагање од 170 милиона динара, рекао је Вукмирица.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести