Јокић обезбедио поклоне основцима за Дан града Сомбора

СОМБОР: Прослављени српски кошаркаш и ас Денвер Нагетса Никола Јокић и ове сезоне блиста на пракетима најјаче лиге света, али не заборавља корене и одакле је потекао, па је поново обрадовао малишане из родног Сомбора.
jokic
Фото: TANJUG/ AP Photo/David Zalubowski)
Поводом прославе Дана града Сомбора - 18. фебруара, фондација „Никола Јокић и пријатељи“ заједно са кошаркашким клубом „Јокер“ сваком ученику од првог до осмог разреда из Сомбора поклонила мајицу, а све са циљем промоције спорта и здравог начина живота у основним школама.
 
"Ово је била одлична прилика да наше основце подсетимо да је Сомбор град шампиона, да треба се баве спортом и да верују у своје снове. За узора имају врхунског спортисту какав је Никола Јокић, који им је на свом примеру најбоље показао како се стиже до успеха", преноси се у саопштењу Фондације изјава градоначелника Сомбора Антонија Ратковића.
 
Према његовим речима, овом акцијом било је обухваћено свих 20 основних школа са општине Сомбор, а подељено је шест хиљада мајица.
 
"Зато морам да истакнем велику захвалност свим добрим људима, а посебно фондацији „Никола Јокић и пријатељи“ и КК „Јокер“ на овом дивном гесту који је на најлепши могући начин употпунио нашу прославу Дана града Сомбора", закључио је Ратковић.
 
Фондација „Никола Јокић и пријатељи“ од 2016. године обезбедила је донацију спортске опреме за око 2.500 спортиста из Сомбора.
 
Такође, помагала је у лечењу болесне деце, затим ковид амбуланте током пандемије и радила на побољшању спортске инфраструктуре у Сомбору...
 
"Максимално се трудимо да помажемо и подржавамо локалну заједницу, јер нам је жеља да кроз овакве и сличне програме на најбољи начин представимо Сомбор и усмеримо пажњу на наш град. Ово је само једна у низу акција, а у будућности ћемо се потрудити да заједничким снагама урадимо још добрих ствари за Сомбор. Наш циљ је да се бавимо развојем Сомбора, не само у области спорта већ и у другим сферама живота", констатовао је Бранислав Јокић, Николин отац, један од руководилаца Фондације.
 
Осим Бранислава Јокића и градоначелника Антониа Ратковића, велику подршку у реализацију ове акције пружили су Милан и Срђан Стојков, челници КК „Јокер“, Дарко Косановић, директор спортског центра у Сомбору и компанија „Цветекс“.
EUR/RSD 117.5705
Најновије вести