Јаша Томић биће домаћин финала Купа Војводине у рукомету

ЈАША ТОМИЋ: Финалне утакмице Купа Војводине у рукомету за жене и мушкарце одиграће се у спортској хали у Јаши Томићу, саопштио је Рукометни савез Војводине.
1
Фото: С. Младеновски

То је дефинитивно потврђено приликом потписивања уговора о суорганизацији финалних утакмица Купа, које је уприличено у Општини Сечањ.

Потписивању уговора између генералног секретара Рукометног савеза Војводине Слободана Вишекруне и председника општине Сечањ Предрага Рађеновића, присуствовали су потпредседник Управног одбора РСВ Момир Рнић, као и председник такмичарске комисије и директор Куп такмичења Владимир Кнежић. Такође, присутни су били и представници Рукометног клуба „Херцеговина” из Сечња и РК „Раднички” из Јаше Томића, који су, уз Општину Сечањ, и суорганизатори ове манифестације, која је према календару предвиђена за 18. децембар.

- Јаша Томић и Сечањ одувек су били расадници рукомета и овај спорт је увек имао подршку у нашој средини. Захваљујући раду овдашњих клубова и томе што овде има пуно успешне деце која се баве рукометом, Рукометни савез Војводине је препознао нашу жељу да организујемо овакво такмичење по први пут у нашој општини. У сваком случају, општина Сечањ ће подржати сваки спорт, почев од фудбала, преко одбојке, до кошарке, јер нам је жеља да децу усмеравамо ка спорту – поручио је Рађеновић након потписивања уговора.

Слободан Вишекруна је истакао да је циљ Рукометног савеза Војводине да доделом домаћинстава и организацијом финалних утакмица додатно промовише рукомет, нарочито у малим срединама.

- Општина Сечањ је препознатљива по рукомету и нисмо имали дилему када су представници локалне самоуправе и клубови са територије Сечња изразили жељу да буду домаћини финалних утакмица Купа Војводине за мушкарце и жене. Сада ће се финала играти у Јаши Томићу, а велика жеља свих нас је да се ускоро такав догађај организује и у хали у Сечњу, која се гради већ више од 20 година - истакао је Вишекруна.

У Сечњу, где се спортска хала гради већ 20 година, надају се да ће дочекати да се и код њих организује неко такво такмичење

Медијима се обратио и најтрофејнији српски рукометаш Момир Рнић, који је изразио задовољство што се тако велики догађај организује на територији општине Сечањ. Рнић је позвао све љубитеље и поштоваоце рукомета да не пропусте јединствену прилику и да присуствују том спектаклу.

Делегације РСВ, општине и клубова, иначе, заједно су посетиле халу у Јаши Томићу, како би на лицу места разговарали о инфраструктури и потребним корекцијама. Предвиђено је да се окрече трибине, да се реновирају свлачионице и остале просторије у хали и да се поправи комплетно осветљење, како би се створио што бољи амбијент за финалне утакмице.

Ж. Балабан

Проверени услови у хали у Јаша Томићу

Фото: С. Младеновски

Пројекат „Јавни интерес у Сечњу” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести