Избледели натписи подсећају на пропале зрењанинске фирме: Рекламе надживеле предузећа

ЗРЕЊАНИН: Грађевинско предузеће „Аранжер“, баш као и многа друга зрењанинска предузећа, одавно је престало са радом.
firme 3
Фото: Ж. Балабан
Главна деоба стечајне масе обављена је 2011. а стечај у „Аранжеру“ је закључен јануара 2014. године. У питању је једна од овдашњих фирми чијим радницима, након неуспешне приватизације и других трансформација, нису исплаћена сва потраживања. 
Ако на неком од претраживача укуцате „Аранжер Зрењанин“, некада угледно друштвено предузеће, које се бавило завршним радовима у грађевинарству, можете пронаћи на сајтовима на којима се нешто продаје или купује. Колекционари су, наиме, пре неколико година на продају, између осталог, понудили значку и заставицу са логом ове фирме. 
Ипак, „Аранжер“ је преживео и на фасади старе куће поред магистралног моста код зграде Полицијске управе. Биће да су из „Аранжера“ знали шта раде и да су то радили квалитетно, кад је реклама преживела кише, снегове и врућине ко зна колико деценија. Па је чак наџивела и само предузеће.
Фото: Ж. Балабан
Такође, комплекс зрењанинске Фабрике чарапа „Ударник“ требало би да добије сасвим другу намену. На месту где се још налази, могуће је да никне ново мини стамбено насеље, које су Зрењанинци већ крстили „Зрењанин на води“. 
Једна светлећа реклама, у улици Војводе Петра Бојовића, преживела је и стечај, и ликвидацију, и банкрот, и још подсећа на добра стара времена, баш као и метална конструкција на крову зграде поред Пешачког моста. На тој конструкцији се рекламирала зрењанинска текстилна фирма „Мидери“, коју многи памте по квалитетном доњем вешу и још квалитетнијим купаћим костимима. „Мидерима“ на крову фали „ми“, а и „дери“ се једва држи. Нема фирме одавно, а изгледа ни неког ко би ову конструкцију скинуо.
Ж. Балабан
EUR/RSD 117.5644
Најновије вести