Инвеститору у Зрењанину ни динар док вода не буде за пиће

БЕОГРАД:  Иако није раскинут уговор са инвеститором за зрењанинску фабрику воде, ни један једини динар није исплаћен инвеститору и неће бити исплаћен док вода не буде довољно добра за пиће, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић додајући да охрабрује надлежне органе да наставе са истрагом у том случају.
Fabrika vode u Zrenjaninu Foto: zrenjanin.rs
Фото: Фабрика воде у Зрењанину Фото: zrenjanin.rs

Брнабић је новинарима на отварању Националне академије за јавну управу казала да је пре три недеље имала још један састанак по том питању.

Како је објаснила, та фабрика још увек не ради јер је инвеститору стално потребно додатно улагање да би купио додатне филтере, смолу, како би вода била у оквиру стандарда за пиће.

“Та вода је била много боља него што је била пре забране коришћења воде и због тога није раскинут уговор са инвеститором, али истовремено ни један једини динар није исплаћен, нити ће бити док вода не буде довољно добра за пиће”, казала је Брнабић.

Додала је да постоје обећања инвеститора да ће уложити додатна средства, купити смолу како би вода била подобна за пиће.

Истакла је да сматра да је огромна срамота и недопустиво да се такве ствари дешавају, као ни да се она као премијер бави питањем које је пар екселанс локално.

“Али, морам и наставићу да се бавим, јер је питање које је од интереса за грађане Зрењанина”, додала је.

Ekonomista
16.01.2020 • 18:22
Obaveštenje za premijerku: investitoru je jesenas isplaćeno iz budžeta grada čak 500 miliona dinara bez ikakvog obrazloženja, suprotno ugovoru sa Ziliom, suprotno zakonu o budžetskom sistemu... Čisto krivično delo gradonačelnika i ekipe čiji je jedini interes isplata razlike potrošene i garantovane potrošnje koja je oko (gle slučajnosti) oko 500 miliona dinara godišnje.
Aleksandramari…
17.01.2020 • 02:01
Bruka i sramota
Zoran
17.01.2020 • 08:52
Gradjani Zrenjanina kupuju sumnjive vode za pice I pripremu hrane,a t cetvoroclanu porodicu Kosta oko 500.000 dinara na godisnj nivou.Garantujem da bar 70 posto porodica to sebi nije u mogucnosti da priusti vec su primorane da koriste toksicnu vodu iz vodovoda.Izvorna delatnost lokalne samouprave,po Zakonu o lokalnoj samouprave je snabdevanje gradjana vodom za pice,obzirom da Zrenjaninska lokalna samouprava za sedam godina apsolutne vlasti nije prstom mrdnula da ispostuje navedeni Zakonu,a samim Tim I gradjane,predsednice blade RS,krajnje je creme da ovakvu Gradsku upravu hitno raspustite ,a protiv odgovornih pokrenete krivicne postupke !!!
Cronos
17.01.2020 • 13:09
Kada sistem funkcioniše, problem se netegli kao žvaka, da sistem funkcioniše pljuštale bi ostavke, da sistem funkcioniše investitor bi debelo platio zbog ne poštovanja ugovora...sistem has failed!
EUR/RSD 117.5020
Најновије вести