Инђијски гимназијалци освојили пут у Москву

ИНЂИЈА: Михајло Петковић и Наталија Дабић, ученици првог разреда  Гимназије у Инђији, учествовали су на међународном конкурсу „Учим русики” и освојили пут у Москву.
1
Фото: Наталија Дабић

Задатак конкурса је био да се сними кратак видео на руском језику. Наталија је снимила историјски водич о Старом Сланкамену, а Михајло кратку причу о својој плантажи јабука. На конкурс су могли да се пријаве ученици који уче руски као страни језик, узраста од 15-17 година.

Инђијски гимназијалци ће на ово путовање ићи у септембру, у пратњи професорке руског језика Жељке Влаовић. Тамо ће имати могућност да учествују у културно-образовним радионицама, али и да размене искуства са младима из целог света.

Фото: Михајло Петковић

Конкурс је расписала организација АФС Интеркултура Русија. Ова међународна организација има за циљ развој интеркултуралног образовања, како би људи развили знања, вештине и разумевање који су потребни да би свет био праведнији и мирнији.

АФС је настао као хуманитарна организација током Првог светског рата, а након Другог светског рата, да би се спречили сукоби, организација је почела да спроводи програме размене. Током дружења припадници различитих култура би се упознали, зближили и боље разумели једни друге.

Интеркултура у Србији спроводи образовне програме у којима су до сада учествовали многи ученици, породице домаћини, волонтери и професори.

В. Х.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести