Инђија прва увела пос терминале за наплату јавних прихода

ИНЂИЈА: Општинска управа Инђије у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу поставила је седам ПОС терминала, пет у просторијама услужног центра (шалтер сали) и два терминала  у просторијама Одељења за утврђивање и наплату јавних прихода.
 Inđija prva uvela pos terminale za naplatu javnih prihoda Foto: Opština Inđija/ indjija.net
Фото: Инђија прва увела пос терминале за наплату јавних прихода Фото: Општина Инђија/ indjija.net

Тиме је омогућила корисницима услуга да административне и друге таксе, накнаде и порез на имовину, плате електронским картицама. Електронско плаћање доступно је платним картицама (dinacard, visa, mastercard) без обзира на банку издаваоца.

Инђија је прва општина у Републици Србији која је омогућила својим суграђанима да обавезе плаћају платним картицама. Применом нових технологија, локална управа Општине Инђија жели да на једном месту омогући корисницима својих услуга брзу и ефикасну реализацију административних процедура.

Пројекат је спроведен у сарадњи са Канцеларијом  за информационе технологије и електронско управљање при Влади Србије и локалну самоуправу није коштао ништа.

- ПОС терминали се увелико примењују и показали су се као добро решење у смањивању гужве пред шалтерима, убрзавању процеса плаћања и подизању услуге на виши ниво – навео је шеф кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић. По његовим речима локална самоуправа од прошле седмице увела је још једну новину, обезбедила је да се услуге два предузећа, ЈКП „Комуналац” и ЈП „Ингас” могу платити на једном месту, класичним путем, али опет представља знатно олакшање корисницима. .

- Благајна је сада за оба предузећа у центру Инђије, у просторијама „Комуналца”, који је обезбедио канцеларију да се рачуни за обе фирме могу платити на једном месту. Раније су, житељи, рачуне плаћали посебно, одласком у свако предузеће.

        З. Делић

Пројекат „Јавни интерес у Инђији” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести