Имовина зрењанинског Војводинапута нуди се упола цене

ЗРЕЊАНИН: Јавно надметање за имовину зрењанинског предузећа „Војводинапут“ у стечају заказано је за 22. септембар. Одбор поверилаца је одлучио да се „Војводинапут“ продаје као правно лице и једна функционална целина, а све повериоце о томе је обавестио стечајни управник ове некада веома успешне путарске фирме Слободан Сударов.
z
Фото: Youtube Printscreen

На продају су понуђени објекти у улици Жарка Зрењанина у Зрењанину, пољопривредно земљиште, покретна имовина, односно возни парк и друга опрема, као и готовина и потраживања. Део опреме новијег датума производње тренутно је у закупу, а један део је неисправан и налази се у објекту „Војводинапута“.

Продаваће се и некретнина у Новом Бечеју, која се састоји од једне породичне куће и два неукњижена помоћна објекта.

Имовина у Зрењанину процењена је на 179.258.180 динара, а имовина у Новом Бечеју на 667.202 динара. Занимљиво је да је на продају понуђен и потенцијални уговор са „Путевима Србије“, чија је вредност близу 14 милиона динара. Процену вредности имовине урадио је „Серво Михаљ инжињеринг“.

Како је у питању први покушај продаје, почетна цена на јавном надметању износиће половину процењене вредности, односно 89.629.090 динара за имовину у Зрењанину, а 333.601 динара за имовину у Новом Бечеју.

„Војводинапут“ се налази се у стечају од октобра 2018. док је решење о банкротству стечајног дужника донето у децембру исте године.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести