И Жабаљ званично „у ритму Европе”

ЖАБАЉ: Председник општине Жабаљ Чедомир Божић потписао је уговор са представницима дечјег музичког такмичења „Србија у ритму Европе“, што ће омогућити деци да свој таленат представе широком аудиторијуму.
Čedomir Božić potpisao je ugovor sa predstavnicima dečjeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ Foto: Dnevnik.rs
Фото: Чедомир Божић потписао је уговор са представницима дечјег музичког такмичења „Србија у ритму Европе“ Фото: Дневник.рс

Божић је говорио о томе у чему је лепота овог такмичења и какву то шансу пружа најмлађима:

- Сада ће деца из наше општине имати изузетну прилику да се представе на једном великом такмичењу, да покажу свој таленат и, самим тим, буду и презентери општине Жабаљ. Поносан сам што имамо прилику да учествујемо у програму који афирмише пријатељство међу народима.

Финално такмичење се емитује на телевизији са националном покривеношћу, има традицију дугу већ десет година и има подршку амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. Окупља  децу основног и средњошколског узраста, која поред свог града или општине представљају неку од земаља певајући на одговарајућем језику. Процес припрема деце траје шест месеци.

Победник такмичења одређује се сабирањем СМС гласова и гласова жирија градова учесника. Град победник као награду добија телевизијски пренос из свог града следеће године на националној телевизији, а деца града победника наградно путовање у земљу коју су представљала. Ове године финале ће бити одржано 22. јуна у Врњачкој Бањи.

М. Ра

 

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести