Груја Дорословачки даровао Бечеју део иметка

БЕЧЕЈ: Несвакидашњи дародавни уговор, који би могао бити и пример другима, потписан је у бечејској Градској кући између Грује Дорословачког и председника општине Драгана Тошића.
1
Фото: Груја Дорословачки и Драган Тошић 

Дорословачки, рођени Бечејац, живи већ скоро пола века у Београду, а одлучио је да део имања поклони за добро суграђана.

- Пошто се, баш мој посед нашао на траси будуће канализације, поклонио сам двадесетак ари воћњака, који сам од родитеља наследио, како би туда прошао асфалтни пут, водовод и канализација, чиме ће многима у том делу Бечеја бити значајно олакшан живот. Није велики капитал којег се одричем, тако да нећу бити битније ошетећен, а општини ћу помоћи да реализује пројекат за добробит грађана. Многе комшије су ми се већ захвалиле, а моја је жеља да се пројекат што пре реализује и они добију услове за живот какав доликује 21. веку - рекао нам је Груја Дрословачки.

Асфалтни пут је већ прошао преко поседа Грује Дурословачког, а предстоји изградња канализационе мреже у насељу Мала Босна. Пошто је потписан дародавни уговор, први човек бечејске општине се захвалио Груји Дорословачком.

- Имајући у виду да на територији наше општине има површина које се не обрађују или има оних који имају по неколико кућа, које не могу да одржавају, а има људи који немају где да станују, ето прилике да следе пример Грује Дорославчког. Да нам уважени дародавац није поклонио земљиште или дао сагласност, не бисмо могли да реализујемо важан пројекат за тај део Бечеја. До краја године ћемо окончати папирологију, те почетком априла верујем да ће почети радови вредни око 150 милиона динара – рекао је Драган Тошић, подсетивши да је жеља актуелне власти да се на територији целе општине реконструише или изгради канализација.

В. Јанков

Пројекат „Бечеј правовремено” реализује Продукција ДВП Дигитал, а суфинансира Општина Бечеј. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту не одражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести