Градоначелник Зрењанина посетио рвача Бранислава Симића

ЗРЕЊАНИН: Градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио је легендарног југословенског и српског рвача Бранислава Симића, који се налази у Геронтолошком центру у Новом Саду.
Град Зрењанин
Фото: Град Зрењанин

Симић ће ускоро напунити 86 година, али је и даље ведар и спреман да прича о спорту, а посебно рвању. Градоначелник је нагласио да је Симићево основно занимање било везано за историју, али он је није само изучавао, већ ју је и стварао.

– Историја спорта Србије не може да се напише без поглавља о Браниславу Симићу. Његова златна медаља из Токија 1964. је прва којом се један Србин окитио на Олимпијским играма у појединачној конкуренцији. Освајање медаља на овом великом такмичењу наставио је бронзом у Мексико Ситију 1968. године – подсетио је Салапура.

Симић је рођен 21. марта 1935. године у Горњој Рогатици, недалеко од Бачке Тополе. Као рвач најдуже је наступао у Пролетеру из Зрењанина, а био је члан и београдског Партизана. Након завршене спортске каријере био је и рвачки судија. Правду на струњачи и око ње делио је на шест узастопних Олимпијских игара од Лос Анђелеса 1984. до Атине 2004. године.

- Пожелели смо му добро здравље и пријатне пензионерске дане и да се још дуго срећемо и подсећамо на све што је учинио да Зрењанин буде међу најпознатијим спортским срединама – нагласио је Салапура.   

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести