Грађевински материјал ромским породицама у бачкопаланачкој општини

БАЧКА ПАЛАНКА: Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница потписао је са шесторицом суграђана уговоре о додели грађевинског материјала ромским породицама које живе на територији ове локалне самоуправе.
romi
Фото: Општина Бачка Паланка

Ово је једна од предвиђених активности Локалним акционом планом за Роме 2012-20. године, а намењена је побољшању услова становања кроз помоћ у грађевинском материјалу.

„За реализацију ове активности из буџета општине Бачка Паланка обезбедили смо 900.000 динара“, рекао је Шушница.

„Такође, на основу Уговора о коришћењу бесповратних средстава које је Бачкопаланачка општина обезбедила заједно са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, демогафију и равноправност полова обезбеђено је додатних 850.000 динара за реализацију Лоаклног акционог плана. Укупна средства за реализацију Јавног позива износила су 1,75 милиона динара.“

Комисији за спровођење поступка доделе грађевинског материјала за решавање стамбених потреба Рома стигло је 16 захтева са адресама на територији ове општине. Комисија је саопштила да је увидом у предату документацију и обиласком предметних непокретности донела одлуку да се грађевински материјал додели за шест породица у вредности од по 290.000 динара.

М. Сyџум

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести