Грађани Руме ослобођени плаћања комуналија за март и април

РУМА: Председник општине Рума Слађан Манчић каже за наш лист да је Општина из буџета платила рачуне за комуналне услуге за март за 16.600 домаћинстава, а исто планира да учини и за април.
Општина Рума/ Слађан Манчић
Фото: Општина Рума/ Слађан Манчић

Рума је по томе једина општина у Србији која је на тај начин помогла својим грађанима током ванредног стања.

– Ми смо из буyета за овај месец издвојили 5,6 милиона динара да бисмо свим грађанима без изузетка платили рачуне за комуналне услуге и одношење смећа за март, а исто ћемо учинити и за април, када рачуни дођу за наплату – истиче Манчић.

Румска општина предњачи по мерама издвојеним за помоћ својим грађанима током ванредне ситуације.

– По Извештају о извршењу буџета за прва три месеца, реализација је боља од очекиване, имајући у виду ванредну ситуацију и пандемију – истакао је Манчић, који каже да је Општина приходовала 373 милиона динара.

Најзначајнији приход од пореза на зараде је знатно већи него прошле године, те је по том основу у прва три месеца приходовано 173 милиона динара, док је у истом периоду лане тај приход био 146 милиона.

– То је најбољи показатељ стања наше општине и привреде. Ради се, и то се види – каже Манчић. – Надамо се да ванредна ситуација и пандемија неће дуго потрајати и да ћемо моћи да се вратимо у нормалне токове и да наша општина настави путем развоја којим добро иде. Издвојили смо много новца и за помоћ привреди, пољопривреди, а поделили смо и 11.525 пакета помоћи, од тога пензионерима 7.000, али и 3.000 пакета социјално угроженом становништву, а делили смо пакете и породицама с више деце, које су добијале и више пакета, зависно од броја деце, али смо и хиљаду и више пакета помоћи поделили обичном народу, који нису ни пензионери, ни гастајбајтери – казао је Манчић, и додао да су у петак званично завршили поделу.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести