Град Суботица поделио 7.000 литара дезинфекционог средства

СУБОТИЦА: Из дистрибутивног центра у Бизнис инкубатору до сада је подељено 7.000 литара натријум-хипохлорита, а градоначелник Суботице Богдан Лабан истакао је да ће захваљујући брзој реакцији Града, који је покренуо линију за производњу тог дезинфекционог средства у Бајмоку, све установе и институције на време и потпуно бесплатно добити тај раствор.
subotica
Фото: Youtube Printscreen

Према речима градоначелника Суботице, до сада је средство за дезинфекцију подељено углавном државним институцијама, јавним предузећима и јавним комуналним предузећима, као и геронтолошким центрима и приватним геронтолошким центрима, школама и свим установама на територији града.

Пре неки дан смо поделили и удружењима која су бројна у Суботици да би успели да на време дезинфикују своје просторије и да колико - толико тај простор у којем боравимо учинимо безбедним, казао је Лабан.

Захвалио се и донаторки из Кине, која послује у Суботици, а која је поклонила 15.000 заштитних маски које ће, како је рекао, бити подељене грађанима.

Како је најавио директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић, подела дезинфекционих средстава зградама почеће сутра, а управници стамбених заједница о томе су већ обавештени.

Подела ће бити потпуно бесплатна. Поделићемо средства за дезинфекцију површина, гелендера, степеништа, ходника, лифтова..., казао је Радивојевић.

Тренутно је на располагању 15.000 литара натријум-хипохлорита, а како најављују надлежни, производња се наставља.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести