Град Панчево из буџета финансирао асфалтирање сеоских улица

ПАНЧЕВО: Током ове грађевинске сезоне асфалтирано је 118 улица у граду Панчеву и насељеним местима.
1
Фото: Град Панчево

Укупно су 53 километра улица пресвучена новим асфалтним слојем, а како је најављено из Градске управе, радови се настављају и следеће године и сва насељена места на подручју Панчева могу рачунати на реализацију нових пројеката.

Како је приликом обиласка радова у Вашарској улици у Банатском Новом Селу истакла градска менаyерка Маја Витман, ради се равномерно и улаже у сва насељена места, а радови се изводе и у самом граду.

- Веома смо поносни на радове које смо успели да завршимо у току 15 месеци. Нама је велико задовољство да смо створили услове и буyетом издвојили средства да можемо да изводимо овакве радове – рекла је Маја Витман.

Вашарска улица је једна од пет које се раде у другом кругу кроз пројекат јавно приватног партнерства. Месна заједница Банатско Ново Село је доставила велики број предлога и за пар месеци су добили 12 асфалтираних  улица, односно 9,4 километара путева. Поред Вашарске улице, радови су изведени и у улицама Шантићевој, Валерије Докне, 29. новембра и Максима Горког.

Поред радова који се тренутно изводе у Бантаском Новом Селу, радови се завршавају у Омољици. У Јабуци се завршавају радови на банкинама, такође у Старчеву. Ових дана механизација се сели у Банатски Брестовац, где ће се асфалтирати три улице, најавила је градска менаyерка.

- Остаје нам још да изведемо радове у Качареву, да завршимо окретницу у Банатском Брестовцу и да урадимо паркинг места у Старчеву. Поред насељених места, радови се упоредо изводе у граду, у насељима Младост и Котеж. Желим грађане да упутим да ћемо са радовима кренути у Карађорђевој улици у Горњем граду, од Улице Матеје Губца до Улице Иве Куријачког. Поред ове улице, у насељу Топола ће се радити Улица Боре Шипоша – рекла је Маја Витман.

У Омољици такође имају разлога за задовољство, јер је урађено све оно што је претходно најављено. У пуној ширини коловоза поставља се нови асфалтни слој у свакој од 10 улица, захваћених другом фазом радова.

То су, уз Врањску и Ватрогасни трг и Првомајска, Иве Андрића, Церска, Дунавска, Уроша Предића, Вука Караyића, Радничка и Банатска. Претходно је у првој фази радова пројектом јавно-приватног партнерства  асфалтирано седам улица. Тако је Омољица за само пар месеци добила 17 улица, односно око 4,3 километра асфалтираних путева.

У свим селима радило се с циљем да се минимум пола метра са сваке стране прошири коловоз, зато је неопходно уредити и банкине, што се ради у Јабуци, Глогоњу, Долову. Преостало је да се до краја године заврше радови на уређењу дела улице код гробља у Старчеву, паркинзи у склопу гробља и да се изведу планирани радови на окретници у Банатском Брестовцу.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести