Француска компанија Мекафор шири пословање у Кикинди

КИКИНДА: Француска компанија „Мекафор“ наставља улагања у Кикинди изградњом нове фабричке хале, у којој до краја лета треба да почне са радом нови погон. Хала се гради уз постојећу, а инвестиција је вредна око три милиона евра.
д
Фото: Град Кикинда

Градоначелник Кикинде Павле Марков обишао је производни погон компаније „Мекафор” и уверио се да изградња нове фабричке хале одмиче жељеном динамиком. Марков је изразио задовољство што „Мекафор” поново ради пуним капацитетом. 

- Долазак „Мекафора” у Кикинду, сасвим сигурно, отворио је нову економску страницу у привлачењу иностраних инвестиција. Наша сарадња је веома добра, а ми смо и даље спремни да, и након корона кризе, помогнемо. Нарочито нас радује што ће се у Кикинди производити и делови за авио индустрију - истакао је Марков.

Током кризе у време епидемије изазване коронавирусом, дошло је до пада производње, али се ситуација у међуврмеену нормализовала. Директор фабрике „Мекафор” Небојша Недељковић изјавио је да су посебно поносни што су њихови клијенти компаније „Волво” и „Yон Дир”. Он је нагласио да компанија „Мекафор” има изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом Кикинде и појаснио је да су радови на изградњи новог погона почели крајем фебруара и да се ради о инвестицији која значи проширење посла ове компаније у граду на северу Баната.

Поред послова за ауто-индустрију, произвођаче камиона и пољопривредне механизације, улагање у нови погон означиће улазак „Мекафора” у авио-индустрију

У будућој фабрици правиће се турбине за авионе, као и завршна и машинска обрада.

- Откако смо 2016. године у Кикинди покренули производњу дуплирали смо број радника и сада имамо више од сто запослених. Нови погон омогућиће нам и нова тржишта. Досад смо радили за ауто-индустрију, произвођаче камиона и пољопривредне механизације, а нова инвестиција означиће улазак „Мекафора” у авио-индустрију. До краја лета очекујемо завршетак новог погона који ће заузимати 3.000 квадратних метара, а у наредне три године, по окончању целог пројекта, планирамо запошљавање још 180 људи - најавио је Недељковић.

Компанија „Мекафор” у Кикинди послује четири године и прва је изградила погон у новој индустријској зони, вредан четири милиона евра.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести