Финансирање пројеката из европских фондова: Стимулација за просветаре

КУЛА: Актив  директора основних и средњих школа и ПУ „Бамби“ на подручју Општине Кула којим је председавао директор ОШ „20. октобар“ из Сивца, Ференц Лендак, упознати су да ће локална самоуправа убудуће поред ђака и студената, награђивати и најбоље просветне раднике.
Kula_16_SUS
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Председник кулске општине Дамјан Миљанић, казао је директорима школа, да је општина препознала важност пројеката који се финансирају из фондова ЕУ, па ће од ове године награђивати школе које буду имале највише прилива из тих извора. Миљанић је навео, да ће Општина Кула тим школама обезбедити новчану подршку, за реализацију неког другог пројекта у истом износу који су добили из фондова ЕУ.

На састанку је предочено да ће Општина у наредних 15 дана понудити синдикатима конкретан предлог, како ће бити исплаћени заостали путни трошкови. Речено је да ће се путни трошкови запосленима у школама у наредном периоду редовно измиривати.

Нови председник Актива директора је Наташа Ђерић из ОШ „Вук Караyић” из Црвенке, пошто је директору ОШ „20. октобар“ из Сивца, Ференцу Лендаку, истекао мандат.    

З. Д.

EUR/RSD 117.1734
Најновије вести