Епидемиолошка ситуација у Кикинди: Нови случајеви после два месеца

КИКИНДА: Градски Штаб за ванредне ситуације Кикинде разматрао је актуелну епидемиолошку ситуцију у Кикинди и оцењено је да ситуација није ескалирала, али је грађанима упућен апел да буду обазриви и поштују здравствено-хигијенске мере - ношење маски, прање руку и држање социјалне дистанце.
Kikinda Gerontoloski centar1
Фото: М. Митровић

Нови случајеви оболевања појавили су се после два месеца, а апелу да се поштују мере се придружио градоначелник Павле Марков:

- Позивам грађане да се максимално уозбиље.  Не можемо да кажемо да је тренутна ситуација алармантна, али је исто тако јасно да све може да се промени на дневном нивоу. Епидемиолошка ситуација се прати, а од даљег развоја зависиће и доношење евентуалних мера. Лично сматрам да је боље, а сигуран сам да тако мисле и грађани, да на време спречимо нежељене ствари, да поново не пролазимо кроз оно што што нам се десило током марта и априла - рекао је Марков.

Марков је додао да је здравље људи на првом месту, али да је чињеница је и да економија трпи последице.

У Геронтолошком центру Кикинда су у првом таласу епидемије коронавируса сачували кориснике и запослене од инфекције, па су почев од средине јуна у строго контролисаним условима у дворишту установе, уз поштовање хигијенско-епидемиолошких мера и присуство стручних радника посете корисницима биле дозвољене, међутим, због погоршања епидемиолошке ситуације то више није могуће.

Директор Геронтолошког центра Кикинда Светислав Вукмирица подсећа да су посете корисницима биле забрањене још од 31.јануара због сезонског грипа и настављене због епидемије коронавируса. Вукмирица наглашава да је први и основни задатак да се сачува здравље корисника, те су због тога посете поново забрањене и нико осим запослених у установи нема право да уђе и објекте, те да се све наложене мере стриктно поштују.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5746
Најновије вести