Елемирски ватрогасци добили возило из Немачке

ЕЛЕМИР: Добровољно ватрогасно друштво из Елемира богатије је за једно возило за гашење свих врста пожара.
д
Фото: Dnevnik.rs

Ово возило је у Елемир стигло захваљујући Фондацији Елизабете Алемани, а пре свега ватрогасцу Харалду Волмеру из Дортмунда.

- Харалда смо упознали пре две године, када је у Србију довезао хуманитарну помоћ коју је прикупила поменута фондација. Он је, иначе, ватрогасац у рафинерији у Дортмунду. У разговору смо му рекли шта би нама било од користи, а он је обећао да ће нам помоћи и, ево, испунио је то обећање – каже председник Добровољног ватрогасног друштва из Елемира Дарко Лакатуш.

Иако је возило старо 30 година, за елемирско ватрогасно друштво оно је нешто што ће им веома користити.

- То је возило специјализовано за гашење свих врста пожара и мислим да га ретко ко у Србији поседује. Наше село је у првом степену опасности од пожара, због близине рафинерије, Каучукаре, Специјалног резервата природе „Окањ“, сабирних станица... Зато нам ватрогасно возило много значи за правовремену и успешну интервенцију - истиче Лакатуш.

Како наводи, елемирски ватрогасци дугују велику захвалност Харалду Волмеру, Фондацији Елизабете Алемани, Месној заједници Елемир, а посебно командиру Живи Димитрјевићу, возачу Ненаду Милошеву и преводиоцу Славици Нецин Попов, који су ватрогасно возило довезли из Дортмунда.

- Сели су у њега у петак, у 5.30 часова, и возили га 1.500 километара без прекида, да би га у Елемир довезли у суботу у подне - наводи Лакатуш.

Добровољно ватрогасно друштво Елемир има 120 чланова од којих су 80 активни. Друштво има три екипе за гашење пожара.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5205
Најновије вести